Datum objave: 17. listopada 2024.
Kategorija: Okoli

Sudjelovanje u eTwinning projektu “Lektira bez papira”

Učenici 1., 2., 3. i 4. razreda Područnog odjela Okoli već treću godinu za redom sudjeluju u međunarodnom eTwinning projektu pod nazivom “Lektira bez papira 4”. Ovaj projekt okuplja učitelje i učenike diljem Hrvatske te učitelje iz Bosne i Hercegovine, s ciljem modernizacije pristupa lektiri i poticanja kulture čitanja među učenicima.

Projekt je usmjeren na učitelje i učenike koji žele izbjeći tradicionalne metode obrade lektire te kroz inovativne i kreativne aktivnosti učiniti čitanje zanimljivijim i pristupačnijim. Sudionici će tijekom godine surađivati, razmjenjivati ideje i razvijati nove pristupe književnim djelima. Kroz projekt se promiče čitanje uz korištenje moderne tehnologije s naglaskom na kreativne aktivnosti koje povećavaju motivaciju i razumijevanje pročitanih djela.

Posebno je značajna međunarodna suradnja koja omogućuje upoznavanje različitih književnih tradicija te razmjenu iskustava između učenika i učitelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ovaj projekt pruža priliku učenicima da stvore dublju povezanost s knjigama te razviju pozitivnu sliku o čitanju, što je ključno u vremenu kada interes za književnost opada.

Cilj projekta je učiniti lektiru privlačnijom i motivirati učenike da se s veseljem vraćaju čitanju, dok se inovativnim metodama nastoji razviti dugotrajnija kultura čitanja i razumijevanje književnih djela.

Vijest napisala: Nikolina Požar

Pročitajte još

Medni dan u PO Okoli

Danas je održan i obilježen Medni dan s učenicima prvih razreda! Ovaj poseban događaj organiziran je s ciljem educiranja najmlađih o važnosti pčela, pčelarstva i meda u svakodnevnom životu. Program je uključivao zanimljivu prezentaciju o životu pčela, procesu...

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Dana 22. listopada, učenici od 1. do 4. razreda Područnog odjela Okoli obilježili su Dane zahvalnosti za plodove zemlje kroz niz kreativnih i edukativnih aktivnosti. Zajedno su mijesili tijesto i pekli kiflice, a potom uživali u zajedničkoj degustaciji svježih...

Skip to content